Hopp til hovedinnholdet

Har tungpust og hoven mandel. Kan jeg ha korona?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har i 2 dager nå hatt tung pust, føler liksom at jeg ikke klarer å trekke inn luft og puste ut igjen slik som normalt. Det er litt ekkelt, spesielt når jeg skal sove. Familien mener det bare er stress, spesielt nå som korona viruset er i farten... jeg er litt nervøs for om det kan være det, men det ville vært lite sannsynlig siden jeg ikke har vært i kontakt med noen som har vist symptomer eller som har fått påvist smitte i det siste? Har ikke møtt andre utenom familie de siste 5 dagene... er likevel litt nervøs men prøver å roe meg. Noen tips til å ikke bekymre seg? Ser nå at den ene (høyre) mandelen er større enn den andre, og at den kanskje er hoven. Når jeg svelger er det akkurat som jeg kjenner en klump i halsen, men jeg har ikke vondt i halsen. Kjenner bare litt spenning av og til i brystet, men antar at det er litt fordi jeg kan være stresset. Kan dette være en slags mild halsbetennelse eller noe lignende? Har ikke hørt noe om hoven mandel ved korona heller?

SVAR

Besvart 23.03.2020 01:37:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om koronaviruset

Eldre og personer med kroniske sykdommer er mest utsatt for å bli alvorlig syke. Viruset ser ut til å være mindre farlig for barn og unge, men du som ungdom kan spre smitten til andre som kan bli mer alvorlig syke.

 

Les mer
attach_file

Til deg som er urolig og redd i disse koronatider

Det er ikke rart at du er urolig i disse dager. Nyhetene har store oppslag om sykdom og dødsfall og myndighetene har innført sterke tiltak for å stoppe spredning av viruset, som forandrer hverdagen til oss alle. Denne artikkelen gir deg råd om hvordan du kan takle uroen.

 

Les mer
account_circle