Hopp til hovedinnholdet

Har jeg astma? kan jeg bli kvitt diagnosen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg var hos lunelege for en stund siden. Tok spirometri og provikasjonstest ( metacoline). Første lungelege så et fall på 30 prosent, og ventoline ga god effekt. Da jeg kom inn noen mnd senere til kontroll, sa legen at spirometrien var fin, og at den første spirometrien også var fin. Alle ville få det fallet jeg hadde, selv ikke astmatikere da metacoline dosen var så høy ( 0,700 mg). Han mente altså at første legen hadde tolket feil. Jeg har ingen symtpomer eller plager. Eneste er at jeg har slim i hals, men det kan komme fra nesen. 2 ganger i år har jeg følt lett tetthet i brystet, da har ventoline hjulpet. ( går også på symbicort til daglig). Lungelegen sa også at NO-målingen var fin. Astmadiagnosne stor fortsatt pga symtpomer ( er dette slimet de refererer til). Har merket noe bedring når jeg har tatt medisiner. MEN jeg har aldri plager fra lungene. Jeg vil bli kvitt diagnosen, for jeg kjenner meg ikke igjen når jeg leser om sykdomsbildet. Hva gjør jeg? Har jeg astma?

SVAR

Besvart 24.03.2020 14:30:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle