Hopp til hovedinnholdet

Støtte fra Lånekassen for å gå ungdomsskole i Spania?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 15 år gammel gutt som fyller 16 nå i oktober. Jeg ønsker å flytte til spania å fullføre 10. Klasse og kanskje starten av vgs. Jeg har fått lov av foreldrene mine til å flytte dit og jeg har snakket mye med moren min om dette, hun syntest det er topp at jeg vil det, men at hun må bli i Norge med resten av familien. Jeg leste at man kan få hjelp av lånekassen i noen tilfeller. Jeg leste også at de med helseproblemer kan få hjelp og jeg skal ikke klage, men jeg har alt som tyder på at helsa mi ikke blir bedre i Norge. Mormoren min hadde astma, pollen allergi og alt annet type allergi akkurat som meg. Hun flyttet til Malaga og nå sliter hun ikke med dette noe mer, så det har fått meg interessert til å flytte ned dit.

SVAR

Besvart 26.03.2020 13:38:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Å søke på skole i utlandet

Om du skal søke på studier i utlandet er det flere ting du må huske på. Vi har laget en oversikt over det viktigste.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle