Hopp til hovedinnholdet

Har jeg matallergi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har lenge slitt med vondt i magen. Tålte ikke melk helt 100% da jeg var liten. De gangene jeg har hatt vondt i magen har vi egentlig bare tenkt at deg er luft i magen og at det bare er normalt. For omtrent ett halvt år siden dro vi til legen og tok glutenallergitest, svaret på testen var ‘sannsynlig, men ikke nok til diagnose’. Jeg har også lurt på om jeg har laktoseintoleranse så vi prøvde noen tabletter fra sånn helsekost butikk, noe som hjalp mot vondt i magen. Men når jeg spiser bla. spaghetti og boller får jeg luft i magen og må rett på do. Om våren klør det mye i nesen, halsen og jeg nyset mye. Når jeg spiser tomat, kiwi, appelsin klør det på tungen/svir. Men jeg har ingen diagnose på noe av dette. Bør jeg teste meg eller er det ikke så viktig? Jeg føler liksom at alt jeg spiser reagerer jeg på, men i en alder av 14 år har jeg enda ikke fått vite om jeg har noen allergier og foreldrene mine bryr seg egt ikke så mye.

SVAR

Besvart 26.03.2020 14:52:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Matvareallergi

Har du matvareallergi eller kjenner noen som har det? Det kan være litt problematisk, men med god kunnskap, går det mye greiere.

 

Les mer
account_circle