Hopp til hovedinnholdet

Jeg har smerter i brystet og tung pust. Skal jeg vente på fastlege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, siste halvår har jeg fått en del plager. Jeg fikk tidlig veldig vondt i nakken konstant. Det kjennes ut som at jeg knuser et vissent blad hver gang jeg beveger nakken. Jeg har også fått muskelsmerter og ømhet i overkroppen. (hals, nakke, bryst, skuldre) Etter jul fikk jeg en høyere puls generelt. Før hadde jeg rundt 45 i hvilepuls, nå har jeg 80-100. Jeg får også smerter som kommer og går over alt i brystet, blant annet ved hjertet. For en dag siden fikk jeg plutselig 120 i puls. Jeg dro på legevakten og tok en EKG. Fikk til svar at det ikke var farlig siden pulsen var stabil og jeg ikke hadde hodepine eller tungpustet (Jeg tenkte ikke på å informere om nakke og muskelsmertene) Men nå har jeg i tillegg fått hodepine bak i nakken og .Pulsen er nå mellom 80 og 120 og jeg kjenner den i hele kroppen, hele døgnet. Smertene i brystet har økt i hyppighet. Burde jeg vente på time hos fastlegen eller gjøre noe kjappere? Noen anelse på hva det kan være?

SVAR

Besvart 26.03.2020 08:21:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle