Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for om jeg har en lungesykdom i disse coronatider

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Helt siden jeg var liten har jeg alltid hatt litt dårlig pust -tror jeg. Husker at jeg ble veldig mye fortere sliten enn de andre i klassen når vi skulle sykle steder, f.eks. Så gjennom livet har jeg ofte måttet puste dypt inn. Altså skikkelig trekke pusten dypt inn. Jeg vet ikke om jeg gjør det når jeg ikke følger med, men når jeg er obs på det, føler jeg at jeg "MÅ" gjøre det for å få nok luft. Var hos legen noen år tilbake fordi mamma mente jeg hadde anstrengelsesastma, det har flere av søskna. Jeg selv ble aldri testet, men legen gav meg astmamedisin til når jeg skulle drive med fysisk aktivitet. Men det med å trekke pusten dypt må jeg gjøre uansett om jeg sittet i sofaen eller løper. Nå i coronatider er jeg redd for at jeg har en lungesykdom jeg ikke vet om og vil bli alvorlig syk av viruset. Vet jeg er litt hypokonder og trenger å vite om jeg har grunn til bekymring. Har hørt at det med pust er ofte psykisk? (Hadde ikke dratt til lege for dette om corona ikke hadde vært.)

SVAR

Besvart 31.03.2020 14:57:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder fortsatt

Det er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om det er spesielle råd for ditt nærområde.

 

Les mer
account_circle