Hopp til hovedinnholdet

Jeg hører noen lyder høyere enn andre. Hvorfor det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er veldig lydsensitiv for noen spesifikke lyder. Blant annet klapping, roping, bestikk som noen fikler med, når folk diskuterer osv, så hører jeg lydene mye høyere. Jeg sa dette til pappa, og han sa at han ikke har tenkt så mye på det før, men han husker at jeg alltid reagerte på støy i barnehagen. Han sa at jeg ikke trivdes i mye støy og at jeg hadde skuldrene hevet og gikk vekk. Altså, det er ikke så ille som det høres ut som. Det er bare få ting som er litt høyere enn andre. Om folk klapper må jeg holde meg for ørene, men det er ikke tinnitus. Det hindrer meg ikke i noen hverdagslige ting eller er så plagene, det er bare til noen få lyder som ikke kommer veldig ofte, så det går helt fint liksom, men bare lurer på hva det kan være. Jar tenkt på sånn akusis eller hva det heter, men det står st det hindrer en i hverdagslige situasjoner? og det gjør det nemlig ikke på meg, så bare lurer på hva det kan være, og HVORFOR det er sånn? Takk på forhånd

SVAR

Besvart 06.04.2020 00:41:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle