Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en slags spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg lurer på om jeg har en form for spiseforstyrrelse. Jeg pleier å spise som vanlig, men noen ganger kaster jeg opp etter å ha spist. Jeg gjør det ikke etter middag, men ofte når jeg spiser nudler eller andre ganger når jeg har spist noe og føler meg kvalm. Jeg mener ikke selv at jeg har spiseforstyrrelse, men jeg pleier å kaste opp etter noe mat. Men ikke alt. Jeg spiser også frivillig når jeg selv ønsker og det er ikke sånn at jeg holder meg unna mat, jeg bare noen ganger velger å kaste opp...

SVAR

Besvart 09.04.2020 17:48:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
account_circle