Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tenkt å faste i 28 dager. Er det anbefalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 15. Jeg føler meg veldig tykk og det plagget meg. Vær dag presser jeg inne magen med en vekt. Jeg har prøvd å fast i 20 dager før og det var helt forferdelig, men jeg presset meg selv til det. De 5 første dagene gikk helt passe, men når jeg kom på dag 7, var det helt forferdelig og du aner ikke hva jeg gikk gjennom. Vert sekund måtte jeg presse og presse meg selv. Etter det, ca ett år senere måtte jeg mye på do i løp ett av skolen følte jeg men legen sa at jeg var helt frisk(har allergi da) . Jeg gikk på do ca 5 ganger om dagen. Det likte jeg ikke. Jeg begynte å bare gå på do 1 gang om moren og en gang på ettermiddagen. Hele skoledag presset jeg meg . Ble det for ille prøvde jeg å tisse en dråpe, men så vente minst 1 time før 1 til 3 nye dropper, men det var ikke noe gøy, det var faktisk et mareritt og følt jeg drepte kroppen min. Jeg lever da! Bør jeg forsette? nå skal jeg faste i 28 dager. Er det anbefalt. Jeg begynnte i går og gråter nå

SVAR

Besvart 28.04.2020 20:49:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Få hjelp om du strever med vekten

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

 

Les mer
account_circle