Hopp til hovedinnholdet

Jeg spiser lite og tror jeg har fått spiseforstyrrelse.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, tror eg har en spiseforstyrrelse men er usikker. Er 162 høy og veier 44-45 kilo på «gode» dager. På deg meste veide eg 53 kilo. Har vært av å på en del om forholdet mitt til kroppen min. Hadde en periode der eg kastet opp etter måltider men nå regner eg bare kalorier, på en dag spiser eg i gjennomsnitt 645 kcal. Har noen dager der eg ikke spiser og spise nesten bare når eg må, altså middag med familien. Unngår å være hjemme for og slippe å spise. Er alltid sliten å kommer meg gjennom dagene med svart kaffe og sukkerfri redbull. Finner ingen klær som passer rundt livet men føler meg fortsatt for stor.. råd?

SVAR

Besvart 30.04.2020 22:46:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Skader ved spiseforstyrrelser

Du kan få fysiske helseskader av slanking og underernæring. Du kan også få skader på kroppen av overspising, oppkast, misbruk av avførings- og vanndrivende midler, overdreven fysisk aktivitet og fasteperioder. De fysiske skadene kan igjen gi psykiske plager.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle