Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg teste meg og vaksinere meg mot hepatitt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Som fortsettelse av min forrige hevendelse til dere har jeg en et par spørsmål til til legen, og jeg vil at den samme legen skal svare også på dette spørsmålet. Her er linken som jeg skrev til dere sist: https://www.ung.no/sok/?q=68ed6 Jeg har for første gang logget meg min på helsenorge.no og så at jeg fått vaksine mot hepatitt B i 3 omganger med ca 3 måneders mellomrom i 2001. Jeg lurer på hvor lenge må jeg vente for å ta en test mot Hepatitt B, ettersom jeg har hatt en samleie med en dame fra øst europa for ca 3 uker siden som jeg nå ikke stoler på? Hvor lenge må man vente for å ta en test som man stole på 100 %? Mitt neste spørsmål er bør jeg også sjekke meg for Hepatitt A og C? Og hvor lang tid må det ha gått før man kan sjekke seg for Hepatitt A og C før man stoler 100 % på prøven? Jeg så på helsenorge.no at jeg ikke har fått vaksine mot hepatitt A og C, så mitt siste spørsmål er, er det lurt å ta disse to vaksiner også? Tusen Takk.

SVAR

Besvart 05.05.2020 20:28:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle