Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om anstrengelsesastma

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg hadde astma da jeg var liten, og ble kvitt det da jeg var 7 år. Jeg har merket noen få ganger lignende, ikke i det siste. Jeg er en svømmer, og løper sjeldent. Men på grunn av covid-19 kan jeg ikke svømme, på grunn av isolasjon. Så de siste 2 månedene har jeg løpt å gått på tur. For noen dager siden skulle jeg løpe intervaller med 4 andre og treneren som så på. 15*400 raskere og raskere. Det begynte greit og hadde ikke noen problemer, som vanlig. Men mot slutten fikk jeg ordentlig puste problemer, jeg begynte å henge lengre bak. Jeg begynte å pese, og det var hardt å puste. Jeg måtte stoppe, og jeg synes det var kleint og jeg følte meg i dårlig form. Jeg følte det var noe som blokkerte halsen. De andre løp en runde til før jeg ble med igjen på den siste. Da jeg ble med igjen var der helt greit de første 200 meterne med så ble det verre igjen men ikke like ille. Jeg lurte på om jeg er i dårlig form, om det er astma/anstrengelsesastma, eller om jeg faktisk har corona viruset?

SVAR

Besvart 10.05.2020 19:24:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Det du trenger å vite om oppvarming

Oppvarming er en samlebetegnelse på aktiviteter du utfører før du tar fatt på hovedaktiviteten. Det skal være en trinnvis overgang fra hvile til arbeid.

 

Les mer
account_circle