Hopp til hovedinnholdet

Nedsatt lungefunksjon og corona infeksjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, skolene åpne igjen nå på mandag, men tingen er er det helt trygt for meg å gå på skolen? Jeg ble født prematur og på grunn av det så fikk jeg små lunger og høyre lungen ligner på en venstre lunge fordi jeg mangler en lapp. Tingen er at jeg har dårlig lunge funksjon som ligger på rundt 60-68% og på sitt høyest 70% det er det høyeste lungene mine kan jobbe. Jeg har også en slags slim som hindrer at jeg kan ta innpust det kan virke som en astmafall av og til men jeg har ikke astma. Sist jeg hadde lungebetennelse ble jeg lagt på sykehuset i en måned og hadde lunge funksjon på 19%, så jeg lurte på at hvis jeg går på skolen nå vil ikke det var for stor risiko, hvis jeg bli smitte vil jeg bli frisk igjen jeg er så lei av å være syk og det gjør det bare enda verre å tenke på at corona rammer lungene hardeste lungene mine funker ikke som de skal uansett.

SVAR

Besvart 12.05.2020 22:46:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle