Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor veier jeg 1,5 kg mer når jeg har spist det samme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om det går an å gå opp i vekt uten å ha trent noe mer eller mindre, spist noe mer eller mindre eller gjort noe annerledes enn før, og at man ikke kan se at man har lagt på seg noe fett. Jeg veier meg regelmessig og alltid til samme tidspunkt og uten klær, og jeg har gått på do. Når jeg veide meg sist hadde jeg gått opp 1.5 kg fra forrige uke, men jeg hadde ikke spist noe mer enn vanlig, ikke trent noe mer eller mindre og jeg kunne heller ikke se at jeg hadde lagt noe på meg. Hvordan går det an? Kan det være noe annet i kroppen min som gjør at jeg veier 1.5 kg mer på en uke uten noe forskjell på aktivitet eller kosthold, når jeg i tillegg ikke ser noe forskjell på kroppen min? Hvordan går det an?

SVAR

Besvart 18.05.2020 08:58:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle