Hopp til hovedinnholdet

Menn misbruker ofte det faktum at hun ikke helt skjønner seg på ting.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg har en kusine som nettopp har fylt 20år. Hun har lærevansker pga lav IQ. Vi kommer fra en religiøs familie, hvor mye rundt sex er skambelagt og lite snakk om. Kusina mi er veldig vakker og har begynt å få mye oppmerksomhet fra menn. Det som er greia er at menn ofte misbruker det faktum at hun ikke helt skjønner seg på ting. Ofte havner hun i noen farlige settings. eksempelvis det å henge med menn som er respektløse mot henne, sier stygge ting og til og med noen som har vært i fengsel pga voldtekt. Jeg og søsteren hennes er veldig bekymret. Jeg personlig har snakket med henne om sex (at det er naturlig og fint. fortalt henne om mine opplevelser). Jeg har også prøvd å forklare og hjelpe henne med å sette grenser over egen kropp. Men vet ikke helt om hun har skjønt det. Er det noen som hun kan snakke med? Vi har innvandrerbakgrunn så kultur, religion og mangel på informasjon spiller en viktig rolle her, pluss at hun har lærevansker. Pluss økonomi. har sett at sexolog er dyrt.

SVAR

Besvart 21.05.2020 09:52:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle