Hopp til hovedinnholdet

Sliten når jeg våkner. Ofte trøtt hele dagen. Prøvd mye. Kan du hjelpe meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg trenger hjelp med døgnrytmen min. Jeg er alltid veldig sliten nå jeg våkner om morgenen, enten jeg våkner tidlig til skolen eller sendt i helgen. Jeg er noen ganger trøtt gjennom dagen, men når kvelden kommer klarer jeg ikke sovne. Helst ønsker jeg å sovne kl 10, men hvis jeg gjør det, ender det bare med at jeg ligger i sengen i over en time for å sovne. Derfor har jeg funnet ut at jeg sovner fortest hvis jeg legger meg kl 12. Men da er jeg veldig trøtt neste dag, og orker ingenting.det går bare i sirkel. Hvordan kan jeg få en døgnrytme som fungerer bra for meg. Jeg har prøvd mye forskjellig, men ingenting fungerer. De gangene jeg ikke klarer å sovne, får jeg også foreldrene mine til å legge meg ved å synge en sang. Men jeg føler at jeg er for stor for det, så vil helst venne meg av det. Jeg har prøvd yoga, en app som heter headspace, ikke bruke telf en time før jeg skal legge meg i tillegg til å trene for å være sliten når jeg skal sove. Kan du hjelpe meg!

SVAR

Besvart 22.05.2020 16:30:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Dette kan du gjøre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle