Hopp til hovedinnholdet

Mistet lukte-og smaksansen. Hva kan det være og hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en 18 år gammel jente som sliter med smak og luktesansen. I midten av mars kom jeg hjem fra Spania. En uke senere mistet jeg alt av lukt og smak, samt hadde feber og hodeverk. Min teori er at jeg da hadde korona. I senere tid nærmere april- mai kom lukten og smaken tilbake og var som normal. Nå mot slutten av mai-juni har jeg både lukt og smak, men mye av det er forandret. Jeg får ofte en ekkel lukt i nesen og mye av maten jeg spiser smaker en ekkel/rar smak. Ofte kan lukten og smaken være litt svekket. Hvilken smak/lukt det er klarer jeg ikke beskrive. Jeg tørr ikke oppsøke lege da de kanskje kan tro det er korona. Hva skal jeg gjøre? Tips til hva det kan være?

SVAR

Besvart 16.06.2020 00:44:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder fortsatt

Det er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om det er spesielle råd for ditt nærområde.

 

Les mer
account_circle