Hopp til hovedinnholdet

Kan halsbetennelse være kreft?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vet ikke helt om dette er riktig kategori, men nærmeste jeg fant. Jeg har hatt vondt i halsen i flere uker, og kontaktet leger for et par dager siden. Jeg har sår hals, noe vondt ved svelging (av og til bare), hvite klumper på mandlene og hoster bare av og til. Har ikke feber eller hovne mandler. Fortalte om dette, og ble sendt på undersøkelse for å se om jeg har streptokokker, for å så ta en corona test. Begge to er negative. Fikk også dusj vann i nesen og ned i halsen, og da sved det i halsen som bare pokker, Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, fordi jeg har fortsatt vondt i halsen. Jeg snuser, men lar ALDRI snusen renne. Er redd for at det er kreft i halsen eller noe i nærheten av halsen, men virker samtidig så usannsynlig i og med at jeg ellers er en frisk ung jente. Hva burde jeg gjøre? Trenger jeg å i det hele tatt tenke på at det kan være kreft?

SVAR

Besvart 16.06.2020 10:40:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle