Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd jeg er kommet inn i en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg tror jeg har fått en spiseforstyrrelse og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vil spise normalt men samtidig ikke. Før følte jeg meg tynn og var fornøyd med kroppen min og da spiste jeg helt uten baktanker og trente noen få ganger i uken. Så begynte jeg å spise mindre og trene hver dag. Jeg fikk mye tydeligere magemuskler og likte hvordan det så ut. Jeg merket etterhvert at jeg ble veldig tynn men ville fortsatt ha tydelige magemuskler så fortsatte å spise lite og trene masse. Nå klarer jeg ikke spise uten baktanker lengre og tenker veldig mye på kalorier. Jeg føler en trang til å trene hver dag. Selv på mine «hvile dager» som jeg har hørt er nødvendig for å få bra resultat, gjør jeg for eksempel yoga i minst 40 min. Jeg vil ikke at det skal være sånn. Før spiste jeg vanlig og var tynn, men siden jeg spiser så lite nå og føler meg ikke så ekstremt mye tynnere enn andre av vennene mine, er jeg redd for at hvis jeg begynner å spise normal mengde så kommer jeg til å legge på meg masse.

SVAR

Besvart 27.06.2020 22:48:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle