Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig med kroppen min, hvorfor? trenger tips før bikinisesong

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en 15 snart 16 år gammel jente, jeg veier ca 52-53 kg og er 1,63 høy. Jeg bruker xs/34 i bukser og xs-s i gensere spørs STL. Er dette normalt? Nesten alle sier til meg at jeg er heldig som er tynn, at jeg er spinkel, at de skulle ønske de hadde kroppen min. Men...? Det er jo ikke sånn jeg føler det. Jeg føler meg tykk,feit,lubben... jeg føler låra mine er store, magen min stikker ut, fingrene mine er for tynne etc. Alt er feil. Selv om alle sier det motsatte, så kan ikke jeg endre tankene mine. Hvorfor føler jeg det sånn? Er jeg normal? Ut ifra opplysningene virker jeg tykk eller tynn? Og når bestevenninnen min kommenterer på at hun har «spiseforstyrrelse» fordi hun dropper mat innimellom hjelper ikke akkuratt. Hjelper ikke at hun kommenterer på min kropp, hvilke strl jeg bruker etc. Hvordan skal jeg få sagt til henne på en fin måte at jeg ikke liker at hun snakker om meg, min kropp på den måten? Mye følelser her nå, men nå er det sommer og bikini sesong å jeg føler veldig press

SVAR

Besvart 28.06.2020 21:28:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
account_circle