Hopp til hovedinnholdet

Hvordan smitter mykoplasma? Skal man testes for mykoplasma i halsen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en gutt som har fått påvist mycoplasma. Har fått behandling og var ferdig med kuren for en 3-4 uker siden. Fikk beskjed om å teste meg en gang til 5 uker etter ferdig behandling. Hvis jeg fortsatt har det, kan jeg da smitte andre ved kyssing? Tror kanskje jeg fortsatt har det, ettersom det svir noe ved vannlating fortsatt, men det er ikke på langt nær så vondt som det var når jeg merket symptomene for første gang. Hovedspørsmålet mitt er egentlig og jeg kan smitte andre ved kyssing med dem. Tilleggsspørsmål: kan man få mycoplasma i halsen hvis man har hatt oralsex med personen man ble smittet av? Har ikke hatt noen symptomer på dette, men skal man da ta en test på mycoplasma i halsen i tillegg til en vanlig urinprøve? Takk for svar på forhånd :)

SVAR

Besvart 05.07.2020 01:25:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle