Hopp til hovedinnholdet

er det farlig og ha mensen så ofte på en måned? det høres jo ikke helt normalt ut

 

Spørsmål
Hei.jeg går på yasminelle p-piller(har gått på de lenge), og i det siste har d blitt litt surr. vanligvis hopper jeg over mensen et par måneder før jeg har den igjen.
men denne måneden fikk jeg mensen midt i pille brettet, jeg tenkte ikke så mye over det, så begynte på nytt brett for å være sikker. så gikk mensen vekk og jeg tenkte ikke mer på det. noen dager senere fikk jeg mensen igjen, litt kraftig mensen. slik har det vært av og på hele måneden, så jeg sluttet på pillene for noen dager siden for å se om alt blei normalt igjen. jeg har fortsatt mensen.
er det farlig og ha mensen så ofte på en måned? det høres jo ikke helt normalt ut. jeg er redd for at noe er helt galt inni meg!! håper på svar raskt.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Mellomblødninger er en vanlig bivirkning ved bruk av p-piller. Årsaken er at hormonnivået blir for lavt til å bevare livmorslimhinnen, men ikke å lavt at det skjer en eggløsning. Noen ganger finnes det klare årsaker som f.eks ved ditt tilfelle hvor du har tatt flere brett uten pillefri uke. Dette er ufarlig, men fortsetter blødningen kan det være aktuellt å bytte p-pille merke. En annen grunn for mellomblødninger er dersom du har blitt smittet med klamydia. Dette kan du lett undersøke ved en enkel urinprøve. Prøven kan tas på helsestasjon for ungdom eller hos legen din. Både undersøkelse og eventuell behandling av klamydia er gratis.

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om krig og fred?

Hva er voldelig ekstrimisme?