Hopp til hovedinnholdet

Har hovne bryst. Kan jeg operere eller bli kvitt dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en 15 år gammel gutt. Jeg har en klump under hver nippel som gjør at de ser veldig hovne ut og det får meg til å se «slapp» ut på en måte. Jeg har lest litt om dette og har funnet ut at det har med puberteten og hormoner Og gjøre. Jeg har også funnet ut at det pleier og gå over etterhvert. Slik er det ikke i mitt tilfelle. Jeg har nå hatt det i tre år og er ganske lei av det. Dette gjør at jeg ikke er komfortabel med å gå i bar overkropp og jeg syntes heller ikke det er så veldig komfortabelt å gå i tskjorte, noe som er litt kjipt på feks sommeren. Jeg har lest at man kan få det vekk ved en operasjon. Hva koster en slik operasjon og har jeg som 15 åring lov til å ta den? Er det evt noen andre måter enn operasjon jeg kan bli kvitt det på? Takk på forhånd!

SVAR

Besvart 07.01.2020 22:42:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle