Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg sjekke meg for HIV?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 21 år. Har selv bare ligget med 4 personer i mitt liv, og er ikke egentlig spessielt seksuelt aktiv da jeg ca har ligget med en ny fyr hvert år siden jeg var 18. Hadde et tilfelle på nyttår med en venn jeg har vært av å på med en stund og tenkte å stille et spørsmål Jeg lå med han, men vi brukte altså ikke kondom, men i tillegg til dette hadde han ikke noen sædutløsing, altså han kom ikke. Men jeg vet at han tidligere har ligget med en afrikansk jente, og lurer på om det da er noen vitsen for meg å sjekke meg for hiv. Har selvfølgelig bestemt for å gå å sjekke meg for kjønnssykdommer men tenker siden hiv sjekkes via blodprøve vil jeg vite om dette egentlig er nødvendig. Hvor stor er egentlig smittefaren på meg eller sannsynligheten? Jeg har tidligere vært å sjekket meg da jeg hadde ligget med 3 stk, og har da blitt påvist soppinfeksjon som jeg forsatt har som kommer og går, vil dette også være med på å forsterke sannsynligheten ? Mvh En litt fortvilet jente

SVAR

Besvart 10.01.2019 12:14:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Om hiv og aids

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

 

Les mer
attach_file

Kondom

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle