Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om HIV, testing og symptomer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et spørsmål angående HIV/AIDS sykdommen. Hvor fort man symptomene på hiv? Og er det slik at dersom man tester seg for hiv og tar blodprøve noen uker etter samleie, og testen viser negativ, så er det på en måte fortsatt ikke sikker fordi sympotene kan komme etter NOEN ÅR? ??? Jeg leste på enttsiden til sex og samunn at hiv viruset kan gjemme seg og kommer tilbake etter noen år? Hvor man år er det eventuelt snakk om? Dette står på nettsiden. "Skulle man likevel få symptomer er det en influensalignende sykdom cirka 3-6 uker etter smitte. Man kan også oppleve feber, trøtthet, hodepine, kvalme og diaré. Disse tidlige symptomene forsvinner i løpet av 2-4 uker og det er da ofte flere år før det dukker opp nye symptomer." Jeg er veldig bekymret. Dere må hjelpe meg, og en lege må svare så fort som mulig.

SVAR

Besvart 20.04.2020 15:11:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Om hiv og aids

Her kan du lese om hiv, hvordan det smitter og ikke smitter, hvordan du kan beskytte deg mot smitte og hva du kan gjøre om du har utsatt deg for smitte eller allerede er smittet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle