Hopp til hovedinnholdet

Jeg svetter så mye at det er plagsomt. Har dere noen råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har et svette problem men jeg vet ikke hvordan jeg kan gjøre situasjonen bedre. jeg pleier å svette enormt mye hver eneste dag uansett om det er varmt eller ikke. jeg pleier å svette så mye at det ødelegger lyse klær og blir enormt synlig (jeg svetter under armene). dette problemet har blitt så stort og irriterende at jeg pleier kun å gå med ull, flis og/eller klær som ikke viser svetten. jeg pleier også å svette mye andre plasser men det er under armene det er verst. jeg spiser ikke sterk mat eller mat som gjør at jeg svetter mye. jeg drikker mye vann og har en sunn livsstil. jeg er ikke overvektig og har en grei nok helse. jeg har prøvd ut 3 forskjellige antiperspiranter nå og ingen av dem funker (har følgt instruksene punkt for punkt). jeg er forferdelig lei av dette og har prøvd alt. har dere noen tips? takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 22.06.2020 01:06:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Svette

Når kjønnshormonene øker på i puberteten, er en av følgene at man svetter mer og at svetten lukter litt mer. Det er spesielt testosteronet, det mannlige kjønnshormonet som påvirker svettelukten.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Gruer du deg til å gå til legen?

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

 

Les mer
account_circle