Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14, lurer på om hun har en spiseforstyrrelse  

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei :( Jeg HATER meg selv, det er problemet mitt...Jg vet liksom at mange i min alder ikke liker seg selv men jeg virkelig HATER meg selv!! Jg er så stor og feit og i tillegg er jeg lav! Liksom det er tre av 15 i klassa som er mindre enn meg, og en gutt som er over 170 cm driver å sier at jeg er veldig liten og spinkel! Jeg er 161 og veier sikkert 58-60 kilo, med andre ord: Masse... Ofte slår meg meg selv på magen og låret,så mye at jeg får blåmerker som jeg skjuler, er dette selvskading? Jeg gjør det for jeg hater dem! De er så foferdelig Store! Jeg hater armene mine også, for jeg har masse muskler, jeg vil ikke ha muskler :-( Jg heter rumpa mi, for den er brei og liten! Den er liksom brei og flat!!! Den er så stygg at jeg får bare lyst til å ta en sag og skjære den av! Hvordan får eg en finere rumpe?! Hatet haka mi! Den er så fettete! Den har liksom en stor fettball under den, sånn dobbel, trippel, firpel hake!!!!! Hvordan får jeg dem mindre?? Hr et skikkelig problem! Har hatt problem med mat siden 5. Klasse! I høst spiste jeg aldri, nesten da, og veide 52 kilo, vil gå ned til 48-46 kilo!! Jeg jogger nesten daglig, og får så dårlig samvittighet viss jeg ikke får kroppen opp! Jeg kan jogge flere km for å få den følelsen av at jeg har klart det! Alltid når jeg spiser, om det er usunt eller sunt så får eg dårlig samvittighet! Sjokolade skulle aldri ha blitt oppfunnet! Har lyst til å halshugge personen som fann opp sjokoladen! Sjokoladen ødelegger livet mitt!!!!!!!! Vennene mine spiser godis hele tiden og nærmest tvinger meg til å ta en is eller noe, hater det! Hvorfor er godteri så godt? Liksom er man godtesjuk og alle vennene dine tar en 200 grams sjokolade eller en dritgod is så går du ikke å tar et eple liksom! Et eple frister ikke, men kroppen skjelver etter den jævla sjokoladen. Selv om at den vet at det er gift!!! Er dette spiseforstyrrelse...? :-(

SVAR

Besvart 14.05.2013 23:22:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle