Hopp til hovedinnholdet

Hun trives ikke på skolen, har det vanskelig og har begynt å kutte seg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 14år. Jeg triver ikke så mye på skolen og jeg har det veldig vanslelig. Jeg føler meg skikkelig usikker på mg selv siden uansett hvor jeg går får jeg kommentarer, blikk elle blir sparket. Lærerene på skolen vet ikke dette siden det skjer skjult, jeg har heller ikke sagt dt til mamma og pappa. Jeg har begynnt å kutte meg siden jeg er lei av å få så mye dritt... men nå skal vi snart ha svømming på skolen, jeg vil ikke at noen skal vite at jeg kuttet meg. Men det får de jo hvist jeg går i badedrakt/ bikini. Hva skal jeg gjøre? Og hvordan kan jeg få sårene til å gro fortere? Hjelper det å ta tannkrem på de? Siden noen sier det funker men jeg vett ikke jeg://

SVAR

Besvart 12.11.2017 14:04:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har du arr?

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
account_circle