Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har søvnparalyse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har problemer med søvn, eller mer å våkne opp. Har lest om søvnparalyse men vet ikke helt om det er i den kategorien. Det er ofte vanskelig å våkne fordi kroppen blir helt lammet, jeg er våken men kan ikke bevege meg så jeg må på en måte kjempe for å åpne øynene. Dette føles ofte som om det varer i 10 minutter mens alarmen ringer men når jeg ser på klokka har det kanskje bare gått 1-2 min. Jeg har også urolige og livlige drømmer i forbindelse med dette. Ofte drømmer jeg flere ganger at jeg våkner, så hjernen min lurer meg til å tro at jeg er våken. Og sånn fortsetter det helt til jeg får «tvunget» meg selv ut av søvnen. Jeg får alltid veldig panikkfølelse når dette skjer og vil gjerne vite hva det er. Det føles også som om noen kommer til å ta meg eller at jeg kommer til å dø. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre eller noen forslag på hva dette er?

SVAR

Besvart 07.05.2019 20:33:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søvn er viktig!

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Du kan få svar på mye du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no, men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

 

Les mer
account_circle