Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vel egentlig hatt et lite problem med mat de siste 3-4 årene

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har vel egentlig hatt et lite problem med mat, siden 3-4 år siden da jeg også begynte å skade meg selv. Jeg gikk igjennom faser det jeg begrenset hva jeg spiste og hva jeg spiste. Der jeg spiste mye mindre enn det jeg egentlig trengte med vilje. Jeg sluttet å spise frokost og lunsj på skolen. Jeg vet at vekten min er normal og at kroppen min er fin akkurat sånn som den er. Nå etter sommeren har jeg da blitt verre. Jeg kan aldri spise et måltid uten og føle meg skyldig etterpå. Jeg var på fest, drakk for mye og drev og truet med på kaste opp en pepperkake de hadde fått meg til å spise siden jeg nesten ikke hadde spist den dagen. Den vennegjengen vet nå om spiseproblemet mitt og en i gjengen kom ut som bulimiker. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med meg selv. Jeg vil ha hjelp, men samtidig ikke.

SVAR

Besvart 11.01.2018 21:53:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Dette liker jeg med meg selv!

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
account_circle