Hopp til hovedinnholdet

Hva og hvor mye bør jeg spise?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei! Jeg er en jente på 14 år, 154 cm og veier 37 kg. Jeg veide 45 kg, men har hatt en liten form for spiseforstyrrelse. Jeg trener 19 timer i uka (6 dager i uka). Jeg går på konkurranse turn. Jeg lurer på om jeg spiser for lite eller for mye. Her er en typisk mandag. FROKOST (07:20): 2 grove skiver med egg. 1 glass juice eller oboy og melk. SKOLE LUNSJ (10:45): 2 grove brødskiver med ost og skinke/ leverpostei. 1 frukt. ETTER SKOLEN (14:20): 1 rundstykke/ 2 brødskiver. TRENING: Jeg trener fra 15:00-18-00. MIDDAG (18:30): Her spiser jeg det jeg får, men ofte 2-3 porsjoner. KVELDS: Ikke alltid jeg spiser kvelds, men kanskje: 2 brødskiver. Jeg spiser veldig mye føler jeg, hvert fall til middag og i forhold til mange andre på min alder. Jeg sliter også med å føle meg mett. Liker også å spise mye iskrem og boller/ sjokolade, men er dette noe jeg kan gjøre? Men jeg trener jo mye. Hva og hvor mye bør jeg spise?

SVAR

Besvart 16.01.2018 13:49:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
account_circle