Hopp til hovedinnholdet

Hun hater kroppen sin og har perioder hvor hun spiser lite. Har hun en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har lenge hatet min egen kropp, og før hadde jeg perioder da jeg spiste lite og gikk ned i vekt. Nå har jeg gått ned igjen, og jeg får dårlig samvittighet etter å ha spist. Jeg veier meg hele tiden og tenker ikke på noe annet enn at jeg ikke må spise for mye og at jeg er feit og må gå ned i vekt. Jeg er ofte trøtt og sliten, og har mye vondt i hode. Mamma har sett at jeg har gått ned i vekt, men når hun spør om alt er bra med meg sier jeg alltid ja selv om alt ikke er så bra. Jeg klarer ikke å si hvordan jeg har det til henne eller noen andre. Jeg har lest på nette om tegn på spiseforstyrrelse, og flere av tegnene passer til meg. Er 170 lang og veier 63kg, men vekten min varierer og går litt opp og ned. Men jeg er fortsatt usikker på om jeg har en spiseforstyrrelse, eller om jeg bare har et anstrengt forhold til mat? Hva bør jeg gjøre? Hilsen bekymringsfull jente

SVAR

Besvart 20.02.2018 09:57:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle