Hopp til hovedinnholdet

Har jeg spiseproblemer? Trenger jeg slanke meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter mye med en stemme i hodet som forteller meg at jeg må slanke meg. I tillegg har jeg stoppet med å spise lunsj på skolen, fordi den ikke tillater det. Jeg klarer ikke å gå ned i kantina engang, fordi tror jeg har panikkangst, så får anfall og sånt når jeg er der. I dag ville stemmen at jeg skulle faste fra i dag til i morgen, jeg tok en avgjørelse om at jeg ikke skulle, men følte meg veldig ekkel etterpå. Hver gang jeg spiser, føler jeg at jeg må på do med en gang, det er som om mat ikke har plass i magen min. Føler jeg også vil kaste det opp ofte, men har aldri prøvd. Jeg er 161 og 49 kg, for ca 3 uker siden var jeg 52 kg. Jeg vil slanke meg da, men ikke på den måten. Vil være 45 kg. Klarer ikke å ta valg selv. Jeg går til psykolog, men det blir bare verre. Har også mange tanker om at jeg vil rømme hjemmefra, og bare forsvinne. Hva skal jeg gjøre? Har jeg spiseproblemer? Psykologen mente det, men jeg er ikke helt sikker. Trenger jeg å slanke meg? Synes jeg er litt tykk..

SVAR

Besvart 10.12.2018 21:37:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

 

Les mer
account_circle