Hopp til hovedinnholdet

Er vekten min normal? Ønsker å bli tynnere!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 15 år, 1,67cm høy og veier 64 kilo. Er det normalt å veie så mye eller ikke? Jeg har gått ned 4-5kg pga jeg ikke har spist så mye i det siste, derfor havnet jeg på 64kg. Jeg sliter skikkelig med selvbildet mitt nå. Jeg føler jeg er for tykk. Lårene mine er store lenger opp og føler jeg er bred i/ved magen. Jeg er veldig opptatt av kalorier og søker på spiseforstyrrelse for å finne mer informasjon, alle bildene av de med det er sykt slanke, men det er jo ikke bra å ha spiseforstyrrelse:( Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg trener når jeg kan hver dag. Prøver og alltid være aktiv og hvis jeg sitter prøver jeg og gjøre noe med beina. Jeg har begynt å løpe på kveldene og skal starte å trene på et treningsstudio nå i januar. Jeg prøver å spise lite og begynner nesten å gråte når jeg har spist mer enn jeg skal. Jeg veier meg nesten hele tiden og er redd for å gå opp mer. Hva kan jeg gjøre for å gå ned på en annen måte enn å slutte å spise? Magen min rumler på en rar måte ofte.

SVAR

Besvart 04.01.2019 15:33:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle