Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler et stort press på hvordan jeg bør se ut. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Da jeg gikk på barneskolen fikk jeg alltid høre at jeg var stygg osv, men også at dem syns jeg var feit. Jeg har aldri følt jeg har vært det, men jeg har tenkt på det siden den gangen jeg fikk høre det for jeg fikk høre det ofte og det sitter fortsatt fast i hodet mitt. Jeg har byttet skole pga mobbingen og har det fint der jeg er nå, men jeg holder inn magen min hver dag og spess på skolen eller når jeg er ute blant folk og det gjør jeg automatisk for det har blitt en vane for meg å gjøre det siden den gangen jeg fikk høre det. I størrelsen før brukte jeg m og nå har jeg gått ned til s og xs, jeg spiser i tillegg mindre og har gått ned litt i vekt (jeg sliter ikke noe med å spise, føler meg bare mindre sulten, dermed spiser jeg mindre enn før) Men for alt det tidligere føler jeg et stort press på meg selv.

SVAR

Besvart 16.01.2019 00:06:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle