Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker bare på mat og kropp, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har ALLTID hatt problemer med min egen kropp, helt siden jeg var rundt 9-10 år. Jeg VET at dette ikke har med alderen å gjøre, for jeg har alltid følt meg større enn andre. De siste månedene er det blitt sjukt. ENESTE (!!) som er i hodet mitt BESTANDIG (uten og overdrive) er mat. Mat og kropp. På skolen tenker jeg alltid på hvor mye jeg skal spise, og angrer på det jeg har spist sekundet etter. Jeg vil kaste opp alt sammen, og hater når jeg føler meg Mett, for da føler jeg at jeg har lagt på meg 10kg. Jeg har gått ned i vekt siden 2016, men jeg tror bare det har med at jeg har strekt meg. Jeg har gått ned ca 2kg på kort tid, ved at jeg har vært så lei av å føle meg slik at jeg har sluttet å spise kjempe mye. Jeg har spist, men mindre enn før. Har begynt å spise litt mer nå, men jeg klarer ikke mer. Jeg trener mye, fotball og styrke (fotball 3 ganger i uken og styrke rundt annenhver dag til hver dag). Jeg klarer ikke spiser mere drittmat, for da veier jeg meg og vil bare gråte.

SVAR

Besvart 23.01.2019 07:35:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle