Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på kroppen min, hva skal jeg gjøre med dette?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er veldig usikker på min egen kropp. Jeg veier ca 48,6 og 49-50 på kvelden (er det normalt?) jeg spiser sånn passe men, hsr veldig dårlig motivasjon til å spise på skolen pga noen har sagt st jeg har lagt på meg. Jeg er jo en av de tynne (ikke av de tynneste men, tynn) men, er likevell ikke fornøyd. Jeg trener ca 5 dager i uka pluss kamper i helgene. Det er bare en ting som er irriterende. Jeg trur jeg har hatt det hele tiden men, jeg føler at toppen av låra mine går litt innover mot hvarandre (noen ganger treffes de. Jeg har hørt st h ks d skjer er man feit men, jeg vet det er normalt i puberteten. Men ingen andre av jentene som er tynne har sånne lår. Jeg vil ikke at låra mine skal treffes. Jeg vil ikke bli feit. Mammaen min er LITT(feit/stor) kan jeg Arve det? Fordi det vil jeg ikke.Har alltid vært normal tynn, men vil ikke bli stor er veldig redd for det. Kan msn legge på seg av å ikke trene en uke?Siden når jeg er syk er det alt jeg tenker på.helsesøster er uaktuelt ~takk

SVAR

Besvart 10.02.2019 00:13:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spiseforstyrrelser og følelser

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
account_circle