Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg unngå å straffe meg selv etterpå når jeg spiser nok?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 157 cm høy og veier omtrent 44 kg. Jeg har en BMI på omtrent 17.9, og det står at det er undervektig for en jente på 15 år. Problemet er at jeg har hatt litt for mye fett på kroppen tidligere, og min største frykt er at dette vil skje igjen. Jeg vet samtidig hvor farlig det er å spise for lite, og prøver å slå det fra meg, men skyldfølelsen er der alltid hvis jeg spiser sunt og nok. Hva kan jeg gjøre for å ikke straffe meg selv med sult hvis jeg gjør noe jeg mener er «galt»? Hvordan minske presset jeg har? Tusen takk

SVAR

Besvart 02.03.2019 18:22:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle