Hopp til hovedinnholdet

Har du noen tips til å være mer fornøyd med kroppen sin?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har de siste månedene fått et veldig anstrengt forhold til mat og trening. Jeg vet jeg er slank, og er ca 3 kilo fra å være undervektig, men jeg er virkelig ikke fornøyd med det jeg ser i speilet. Jeg spiser bare sunt i uka, og jeg får dårlig samvittighet vær gang jeg koser meg i helgen. Før trente jeg styrke og kondis kanskje 2-3 ganger i uken, mens nå 4-6 ganger fordi jeg føler jeg må. Jeg gruer meg litt til sommeren, for jeg er redd for om det blir vanskelig og holde seg unna fristelser. Jeg er syk nå, og derfor har jeg ikke fått trent på 4 dager, noe som friker meg ut siden det snart er sommer. Noen tips til bedre forhold til mat, trening og bare være fornøyd med kroppen sin?

SVAR

Besvart 31.05.2019 13:15:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Kroppspress på nett

Det er viktig å huske at du blir påvirket av sosiale medier. Hvis du opplever kropps- og utseendepress, kan det være fordi influensere og andre bidrar til å fremme bestemte kroppsidealer.

 

Les mer
attach_file

Zelda om kroppspress

Opplever du mye kroppspress? Hva gjør det med selvtillitten og selvbildet ditt? Ikke sammenlikne deg men andre, men sett pris på alle de gode egenskapene DU har.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle