Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få mer fett på kroppen når matlysten er borte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er tynn, ikke sånn kjempe tynn for jeg er nemlig bare tynn på armer og bein, resten ser helt normalt ut. Jeg har på en måte hatt litt spiseproblemer før (ikke diagnosert). Helt siden jeg var ca 6 år så har jeg hatet mat, jeg liker det rett å slett ikke. Jeg har dårlig appetitt og dårlig matlyst. Det kan ende med at jeg blir sykt kvalm og jeg fortsetter å spise, og det kan være sånn at jeg kan kaste opp. Jeg gjør jo ikke det fordi jeg vil bli tynnere (jeg kan ikke styre det uansett) men det bare skjer. Og når jeg først å fremst faktisk har litt matlyst så mister jeg den fort igjen bare jeg tenker på noe litt ekkelt. Det må ikke være ekkelt en gang, bare jeg tenker på noe så mister jeg matlysten. Det har vært sånn lenge, og jeg skjønner ikke hvorfor, og jeg tørr ikke å få hjelp fordi jeg er dårlig på å snakke uten å gråte. Jeg vil få fett på meg fordi jeg har så stygge og tynne lår og bein, men det går jo ikke når jeg ikke klarer å spise. Jeg spiser litt, men det er lite..

SVAR

Besvart 11.07.2020 15:27:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle