Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser bare feilene med kroppen min, aner ikke hva jeg skal gjøre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har slitt med kropp og selvbilde hent siden corona startet, men nå i det siste har det blitt verre. Jeg trener 3-4 ganger i uke og spiser aldri mer enn 1500 kcal om dagen. Jeg sliter med å spise fordi jeg enten får skyldfølelse og vil kaste det opp igjen rett etter jeg har spist eller så vil jeg ikke spise i det hele tatt. Munnen vil bare ikke spise og hjernen sier nei. Jeg har et VELDIG anstrengt forholdt til kroppen min og ser på «feilene» med den nesten hver gang jeg går forbi et speil. Jeg er ca 1.60 cm høy og veier 65 kg. Jeg tror jeg er i den «overvektige» katogorien og føler meg som en overvektig. De fleste vennene mine veier 40-55 kg og hver gang vi skifter i gymmen kommer tall i hode mitt (65 kg, 100 kcal, 1000 kcal, 141 ibs, 13 kg for mye) jeg sammenligner meg til alle jeg ser og møter, tenker «oi, hun var fin! Flat mage, tynne lår, stor rumpe, passe pupper, fin figur) jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Hjelp

SVAR

Besvart 15.10.2020 21:29:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Jeg veier for mye – hva skal jeg gjøre?

Det kan ta tid å gå ned i vekt. Det viktigste er å ta alle de små stegene mot en sunnere livsstil. Her er noen tips og råd.

 

Les mer
account_circle