Hopp til hovedinnholdet

Er deprimert og tenker hele tiden på at jeg er overvektig.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 16 år gammel gutt, og er ganske overvektig. Jeg har veldig mye problemer med dette, og tenker på det nesten hele tiden. Jeg er en blid og hyggelig gutt, og jeg elsker mennesker, men rett og slett hater meg selv! Jeg får mange positive tilbakemeldinger om at jeg er en veldig hyggelig, voksen, og blid person, men jeg ser helt stikk motsatt på meg selv! Det jeg tenker mest på hele tiden er og slanke meg, og klarer nesten ikke og konsentrere om hva andre mener! Jeg vil jo veldig gjerne gå ned i vekt, det er jo det jeg tenker på hele tiden. Men for og være helt ærlig, så vet jeg ikke om overvekt er problemet. Jeg tror det kan ligge noe annet bak, men jeg vet ikke hva! Jeg har jo bodd på barnehjem siden jeg var 8 år gammel, og har flyttet rundt omkring. Men jeg har aldri hatt en "dårlig" oppvekst. Grunnen til at jeg flyttet hjemme fra var for at moren min var syk, og faren min hadde nok med jobben. Vi hadde noen små krangler innimellom, men tror ikke det har noe med saken og gjøre. Kan noen hjelpe meg med og finne ut hva som forårsaker at jeg tenker på meg selv, og åssen jeg ser ut hele tiden. Jeg er ofte deprimert, og tenker at jeg aldri kommer til og gå ned i vekt!

SVAR

Besvart 06.11.2013 21:58:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle