Hopp til hovedinnholdet

Jente (14) sliter med dårlig selvtillit og selvfølelse. Hun hater seg selv, kroppen, utseende og personligheten sin. Hvordan kan hun endre sin tankegang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg sliter med dårlig selvtillit og selvfølelse. Hver dag så tenker jeg på hvordan jeg ser ut. Jeg føler meg feit og stygg. På grunn av dette trener jeg 5 ganger i uka. Jeg hater også meg selv. Alt er stygt med meg. Kroppen, utseende mitt og personligheten min. Jeg har heller ikke så mange venner, spiller fotball på et lag, men jeg føler at jeg ikke har noen venner der. Alt med meg er så stygt, og jeg kan ofte ligge til langt ut på natt og gråte over situasjonen. For jeg vet at disse tankene ikke er bra, og jeg vil ikke ende opp med spiseforstyrrelser eller andre problemer. Men det er ikke så lett når jeg føler at jeg ikke er verdt en dritt. Har også tanker om at jeg ønsker å se annerledes ut, både med kropp og utseende. Jeg blir sikkelig lei meg, og føler at det ikke blir bedre. Har vært hos psykolog, men jeg nektet å dra en gang til. Hvem vil liksom være jenta som har vært hos en psykolog. Det er tragsik. Hvordan skal jeg endre min tankegang?

SVAR

Besvart 26.04.2016 11:24:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Men hvis du føler deg nedfor over lang tid, er det viktig å ta tak i det. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Dette liker jeg med meg selv!

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

 

Les mer
account_circle