Hopp til hovedinnholdet

Dårlig selvtillit og tenker mye på vekta mi

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter med selvtilliten og trenger råd, støtte og egentlig bare å snakke med noen. Det går aller mest på vekta mi. Jeg er ca 160 cm høy og veier rundt 46 kg. Jeg synes det er alt for mye og hater at det er sånn. Vil ikke vise meg for folk og jeg hater og se meg selv i speilet (altså å se hele kroppen i speilet). Tenker på det vær dag og det plager meg. Føler ikke jeg kan snakke med noen om dette og trenger hjelp. Jeg vil gå ned uansett om det er feil av meg eller ikke. Jeg vil bli tynn. Har planer om å kutte ut det meste av søtsaker og se hva som skjer, men det er vanskelig. Er sjalu på mange, fordi de er tynne. Snakker ikke bare om folk på TV, bilder og i blader. Men vennne mine, og folk rundt meg som jeg ser med egne øyne. De som har perfekt kropp. Som er tynne, brune, har rumpe og pupper og har en fin bygning. Jeg vil selvfølgelig beholde rumpa og puppene. Men utenom det vil jeg være veldig tynn. Det er så ille for meg at jeg ikke orker å se på meg selv..hjelp meg pleace

SVAR

Besvart 30.10.2016 15:44:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
account_circle