Hopp til hovedinnholdet

Er jeg tykk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 14 år. Jeg veier rundt 49 kg og er ca 165 cm høy. Er jeg tjukk? Jeg føler meg tynn men når jeg ser speilbildet mitt føler jeg meg skikkelig tjukk. Jeg tror det kan ha noe med at jeg kanskje har noe som heter "scapular winging" på engelsk og det er at skulderbladene mine stikker ut. så t-shorta går liksom over skulderbladene og lager et lag med luft oppe ved ryggen min. jeg har prøvd å fikse det en stund nå, men jeg tror ikke det funker. har du noen tips til hvordan jeg kan fikse det? når jeg begynte på ungdomsskolen (1år siden)ble eg mobba litt for å se stor/tjukk ut. jeg veide 52 kg da og var 159 høy ca. Jeg hatet meg selv da og bestemte at jeg ville se tynnere ut. så eg bestemte meg for å gå ned i vekt, spise mindre trene skikkelig mye. og det fungerte. jeg gikk helt ned tl 47 kg på noen måneder. da var det ingen som sa noe om meg. nå aner jeg ikke hva eg skal gjere. jeg lurer bare på om eg er tjukk eller tynn? ps: jeg spiller fotball3-4 ganger i uken + styrke

SVAR

Besvart 08.08.2017 11:10:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle