Hopp til hovedinnholdet

 Spørsmål om kosthold og overvekt. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har siden barndommen vært veldig overvektig, på det tyngste veide jeg ca. 120 kg, som er mye med tanke på at jeg er 185 høy. Men siden Juni i fjord har jeg trent masse og spist sunt, og klart å gått masse ned i vekt. Det letteste jeg har vært var 79 kg nå før påsken i år! jeg var fornøyd med den vekten, Men dessverre har jeg gått opp igjen siden det, og veier nå rundt 90 kg. Jeg har prøvd å gå ned igjen men hver gang jeg føler jeg gjør litt fremgang forsvinner det så fort jeg spiser for mye. Det hadde ikke vært så ille hadde det ikke vært for at jeg går rundt å tenker på mat hele tiden! Jeg tenker på hva jeg skal spise eller eventuelt ikke skal spise. Jeg merker at hvis jeg spiser en normal mengde mat så blir jeg ikke mett! Alternativene er å gå rundt å være sulten hele tiden, eller å spise meg mett, for å så føle meg dårlig, og gå sakte gå opp igjen! Også har synes jeg enda jeg har mer fett på kroppen en det jeg burde. Hvem kan jeg snakke med? Bør jeg oppsøke hjelp?

SVAR

Besvart 16.10.2017 13:15:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
account_circle