Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å være sunnere?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 14år og jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å være sunnere. Jeg er ca.160cm høy og veier 50kg. Jeg er ganske tynn men jeg har også gått opp i vekt og fettmasse det siste året. Jeg har ikke kommet så langt i puberteten for jeg har ikke fått mensen ennå men jeg trener og gjør det bra i gymtimene men så overspiser jeg og jeg trener ikke ofte. Det er som om jeg ikke vet når jeg er mett og appetitten min har økt mye i det siste. Jeg spiser når jeg kjeder meg, ikke har noe å gjøre eller bare fordi mat er godt. Og jeg spiser usunne ting, mye og. Jeg vil bli sunnere og trene mer men jeg vil ikke bruke penger på dyre treningssentre og jeg har rett og slett ikke motiavsjon nok til å både spise sundt og trene selv. På barneskolen tenkte jeg ikke på ting som vekt osv, da var jeg tynnere men jeg hadde et slags spiseproblem. Jeg drakk nesten ingenting og spiste ikke mye. Jeg likte ikke mat og jeg krevde ikke godteri ol. For 2år siden var jeg ca.155cm høy og veide 37kg

SVAR

Besvart 21.11.2017 18:35:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
attach_file

Slik blir du kvitt søtsuget

Har du ofte lyst på noe søtt? Får du mer lyst på noe søtt utover dagen? Her får du tips til hvordan du kan kvitte deg med søtsuget.

 

Les mer
account_circle