Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om vekten min er for mye

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har spurt om dette for to uker siden men fikk aldri svar har sjekket flere ganger. Jeg er en jente på 13 år og jeg er 164/165 cm høy og veier 52 kg. Jeg er vegetarianer og spiser veldig lite godteri, nesten ikke noe i det hele tatt. Så er egentlig ganske sunn generelt. Jeg danser en del, 3 forskjellige danser. Neste semester skal jeg gå på 4 og neste år blir det nok opp til 6 ganger i uka. Jeg har lett for å gå opp og ned i vekt veldig fort. En gang gikk jeg ned 3 kg på en uke fordi jeg hadde lite matlyst (dette var bare en gang og skjer ikke ofte) og for en måned siden gikk jeg opp 2 kg på en måned. Er vekten min normal? Jeg syns at jeg kanskje burde ha veid mindre i forhold til kostholdet og sånt. Jeg er redd for å gå til legen og sånt (har betennelse i armen og må kanskje sjekke det opp) fordi jeg vet ikke om vekten min er for mye. Jeg trodde at jeg veide 50 kg for gjorde det for litt siden så jeg begynte lure enda mer når jeg veide mer.

SVAR

Besvart 02.12.2017 08:59:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle