Hopp til hovedinnholdet

Det startet etter at helsesøster skulle veie og måle oss i 8.klasse, og jeg begynner å bli bekymret for kroppen.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, det startet allerede i 8 klasse da helsesøster skulle måle og veie oss elever. Jeg stresset mye ettersom familien har alltid vært opptatt av å sammenligne meg og tvilling broren min sin vekt. Dette gjorde meg utilpass og da vekten viste 56 kilo ble jeg nærmest såret. Bror fikk bekymrings melding mens jeg, jeg var mer enn tung nok. Etter denne dagen tok jeg av meg vær uke, skrev notater om nøyaktig hva som ble fordøyd og vekt som var resultat etter slitsomme dager. Plutselig veide jeg 46 kilo. Aldri vært mer fornøyd. Jeg tok det som en seier og startet å roe ned på min egen lek «fire tygg». Dette gikk ut på å spise fire biter av hva enn det måtte være fire ganger om dagen. Kiloene kom tilbake og ble slått i bakken av at skalaen viste 58 kilo en gang i 10 klasse. Ting måtte skje og etter 2 uker omtrent er jeg nede på 50 kilo. Planlegger veien videre ned men begynner å bli bekymret. Har allerde problemer hjemme. Legger også merke til at formene forsvinner. Usikker på hvor dette ender

SVAR

Besvart 14.01.2018 08:24:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva syns du om at alle skal veies i 8.klasse?

Helsemyndighetene anbefaler skolehelsetjenesten at alle elever i 3. og 8. klasse bør veies. Hva syns du om det?

Les mer
attach_file

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. I denne artikkelen finner du noen svar som er til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle