Hopp til hovedinnholdet

Får ikke til å gå opp i vekt, hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en ganske tynn gutt som har slitt mer eller mindre hele ungdomsskolen med vekta mi. Har ingen spiseforstyrrelser så vidt jeg vet om. Det var verst når jeg var i 14 års alderen, da spiste jeg ofte bare ett måltid hver dag. Jeg var helt nedi 30KG, og jeg var ikke veldig kort heller, var rundt gjennomsnittslig høyde i klassen. Men vinteren for 2 år siden, bestemte jeg meg for å spise mye og da spiste jeg ekstremt mye. Gikk opp 15 kg i vekt på noen måneder, men var fortsatt tynn, men ikke like. Nå spiser jeg ikke like ekstreme mengder men jeg spiser frokost, lunsj på skolen, lunsj etter skolen, middag, noe godt, og kveldsmat til slutt. Tror jeg spiser like mye som de andre, men jeg har ikke fått til å gå opp i vekt. Har ikke målt vekta mi på over ett år siden vi ikke har en vekt, men tror den er omtrent det samme, altså 45-50kg. Jeg er kanskje 175-177cm høy nå. Hvordan skal jeg gå opp i vekt? Alle i familien var tynne, men Er det noe jeg kan gjøre? Trener ikke.

SVAR

Besvart 14.02.2018 17:59:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig HVA du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Føler du på kroppspress?

Fra vi er unge blir vi utsatt for skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok. Men det trenger ikke å være sånn.

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

Kanskje får du mer hår på kroppen, større føtter, eller svette – velkommen til puberteten. Dette skjer som regel en gang mellom 11 og 15 år hos gutter.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle